בעולם בו הרדיפה אחרי הדבר הבא אינה פוסקת וכל רגע מישהו ממציא את עצמו מחדש היה זה רק עניין של זמן עד שימציאו את העוזרת הוירטואלית, על מנת להפוך את החיים שלנו לקלים יותר.
מה זה רמקול חכם?
הרמקולים החכמים נכנסו לחיינו לפני מספר שנים וכבר ניכר כי הם משפיעים עלינו באופן שלא חשבנו שאפשרי. במידה ועדיין לא שמעתם על המוצר החכם אל תתפלאו, השוק בישראל מפגר מאחור בהתאם לקצב הגידול בעולם והישראלים עדיין לא הגיעו למיצוי הרמקולים החכמים, פשוט כי אף אחת מהעוזרות הוירטואליות של – Amazon Alexa, Google Home ו- Apple Homepod אינה תומכת בשפה העברית, אך הסירו דאגה מלבכם כאשר תתווסף השפה העברית יבוצע עדכון אוטומטי.
רמקולים ובתים- שדרוג נוסף לבתים החכמים
אם בעבר היו מוצרי בית חכם כמו- אזעקה, מזגן, דוד, תאורה, מכשירי אודיו, מאווררים ועוד היו נשלטים בעזרת שלט ראשי היום ברוב המערכות ישנה תמיכה בעוזרות הקוליות. ניתן לברר מראש עם החברה אשר התקינה עבורכם או לחפש את הלוגו של אחת החברות- אמזון, גוגל או אפל, באתר החברה או על אריזת המוצר החכם וכך תוכלו להפעיל או לכבות אותם על ידי פקודות קוליות מבלי לנקוף אצבע.
רק על מנת לנסות להמחיש כמה פקודות קוליות זה אדיר – דמיינו את עצמכם יושבים בסלון עם בן או בת הזוג או אפילו לבד ומחליטים שמתחשק לכם לראות סרט, כך מבלי לקום מהספה ומבלי לשנות אפילו פוזה העוזרת הקולית שלכם תעמעם עבורכם את האורות ותדליק עבורכם את הטלוויזיה- אדיר או לא אדיר?
החכם- Google Home.
אמנם הרמקול לא יענה לכם בעברית צחה אבל הוא יודע כל מה שגוגל יודעים, והרי אנחנו כבר מזמן "מגגלים" על מנת למצוא פתרון או תשובה לכל תחום בחיינו. אז בין אם תרצו לדעת מתי החלה המלחמה הקרה, מתי הוא יום הצ'יפס הבינלאומי, באיזו מדינה הומצא הכספומט, מהו הקולנוע הקרוב ביותר אליכם לבית ומה תהיה תחזית מזג האוויר בעוד שבוע בחדרה? הרמקול החכם של גוגל ידע לענות לכם על הכל! אוקיי, על הרוב!
בנוסף הרמקול החכם של גוגל מתחבר בקלות לכל שירותי החברה, ג'ימייל, יומן ועוד ולכן, מלבד ידע נרחב על העולם תוכלו לשאול את הרמקול החכם שלכם מתי קבעתם תור לרופא השיניים או האם הגיע מייל חשוב מהקולגה. בנוסף אם יש לכם טלוויזיה חכמה בעלת מערכת הפעלה של אנדרואיד תוכלו לבקש מהרמקול החכם לנגן לכם את רשימת ההשמעה האהובה עליכם בספוטיפיי או ביוטיוב.
המחירים זולים יחסית ובעיקר נותנים תמורה נאה מאוד לעלות-
את הרמקול הבסיסי- ניתן לרכוש בחמישים דולר ואפילו פחות בתקופות המבצעים הגדולים כמו הקריסמס, יום הרווקים הסינים או הבלאק פריידי, הדגמים האחרים נבדלים ממנו בעיקר באיכות השמע ומחירם יכול להגיע עד 400 דולר.
הרמקולים החכמים אינם משווקים בישראל באופן רשמי והם עלו ארצה בעזרת יבואנים מקבילים או כאלו שעשו יבוא עצמי- המחירים בישראל נעים בין 190 שקלים – 2300 שקלים.
התם- Amazon Alexa
ניתן להגיד כי אמזון הייתה החלוצה בתחום הרמקולים החכמים ומטרתה הייתה להכניס אליכם הביתה עוזרת אישית שתעזור לכם להזמין בקלות וביעילות מוצרים מחברת אמזון עצמה, לתקשר עם מוצרי הבית החכם, לספר לכם מה פספסתם בחדשות הבוקר ולענות על מגוון שאלות. בכל הנוגע לישראל הרמקול החכם של אמזון ידע להשמיע עבורכם מוזיקה ולענות על שאלות שתשובתן בעיקר במדינות בהם היא משווקת באופן רשמי (לא בישראל). לא זו בלבד שהתשובה תתקבל באנגלית במידה ותרצו לשאול על מזג האוויר, בית הקפה הקרוב או מה פספסתם בחדשות הבוקר, בחלק מהמקרים תקבלו תשובה מעולה, בחלק אחר תשובה לא מספקת או לא תקבלו תשובה כלל.
כמו כן, אם אתם חובבי מוזיקה, רק תבקשו והרמקול החכם של אמזון ישמיע עבורכם מוזיקה ובאיכות טובה למדי, כמובן ככל שמשקיעים יותר כך איכות השמע תעלה.
גם במקרה של אמזון המחירים זולים ונותנים תמורה נאה להשקעה-
המחירים נעים בין 50 דולר לרמקול הביסיסי ביותר ויכולים להגיע עד 230 דולר לדגם האיכותי יותר אשר כולל גם מסך.
המחירים בישראל נעים בין 190 שקלים – 1200 שקלים.
זה שעדיף לא לשאול? – Apple HomePod
ראשית כל נפתח ונאמר כי בשונה מהרמקולים החכמים של גוגל ואמזון אשר התמקדו בתכונות שיהפכו את הרמקול לכמה שיותר חכם, ברמקול החכם של אפל התמקדו קודם כל בתכונות להשבחת הרמקול, אשר נועד לשמיעת מוזיקה ברמה איכותית. כמה איכותית? לאחר הפעלת הרמקול הוא מבצע בדיקה של החלל בו הוא נמצא על מנת למדוד החזרי קול, הוא חוזר ומבצע את הבדיקה הזו מספר פעמים בדקה על מנת לבדוק את עצמו ולהפיק עבורכם מוזיקה ברמה אופטימלית.
ההומפוד של אפל אכן איכותי יותר בהושוואה לאיכות השמיעה ברמקולים של גוגל ואמזון אך לא חכם יותר, הוא תומך בפקודות קוליות בסיסיות רק עם שירותי המוזיקה של אפל, אך על מרבית השאלות הכלליות יענה לכם כי הוא אינו יכול לעזור. כמו כן בעוד גוגל ואמזון שמרו על מחיר סמלי יחסית לפחות ברמת הרמקול הבסיסי, הרמקול הבסיסי של אפל מתומחר בלא פחות מ 299 דולרים, למזלם של מכורי החברה, אפל הודיעה באוקטובר האחרון על אח קטן לרמקול הבסיסי הקודם, אשר ימכר במחיר אטרקטיבי יותר של 99 דולרים ויקרא HomePod Mini.
מבקרי הרמקולים ציינו במפורש את הרמקול של אפל כמצויין, אך כי אינו עומד בשורה אחת עם עם היכולות החכמות של הרמקולים החכמים של גוגל ואמזון, הוא מתחבר לטלפון בודד וענן בודד, הרמקול לא תומך בביצוע שיחות דרכו, קביעת פגישות ביומן ואינו מדליק עבורכם טלויזיה ( גם אם היא של אפל), כמו כן מתקשר עם מוצרי אפל בלבד.
מחיר הרמקולים נע בין 99 דולר – 299 דולר.
בארץ ניתן לרכוש רק את הדגם הראשון, ה HomePod ומחירו נע בין 1290 ש"ח – 1790 ש"ח.
מהפכת הרמקולים החכמים הם בשורה של ממש בתחום הבינה המלאכותית והעוזרות הדיגיטליות, והם לאט לאט הופכים להיות מרכז החיים הדיגיטליים שלנו ( בנוסף לסמארטפון כמובן). לאחר שנים של ניסיונות לגרום צרכנים לדבר עם גאג'טים ( העוזרות הדיגיטליות בסלולר ובמחשבים) סוף סוף זה הצליח, בעוד שכשהעוזרות הטלפוניות לא היוו שינוי של ממש , וגם היה מעט מביך לדבר אל הטלפון שלך בעוד אפשר לעשות את אותה פעולה בכמה הקשות, הרמקולים הכניסו את העוזרות אלינו הביתה, שם הרבה יותר נוח לנו לדבר אליהן והן אכן הופכות את החיים לנוחים הרבה יותר.